Unitatea de Terapie Intensivă Neonatală (Unitatea de Neonatologie)

Toți nou-născuții care au nevoie de îngrijiri intensive beneficiază de sprijinul necesar la spitalul nostru. Unitatea noastră este concepută pentru a servi nou-născuților, care au nevoie de îngrijiri, iar serviciile de terapie intensivă sunt furnizate de un profesor asociat de neonatologie și un neonatolog.

Unitatea este proiectată să ofere servicii medicale în trei divizii; diviziunea nou-născuților, unde sunt serviți copii prematuri și nou-născuți cu boală severă (15 incubatoare); diviziune de izolare, unde sunt monitorizați pacienții referiți de la unități medicale terțe (8 camere); și diviziunea finală, unde sunt urmăriți copiii cu boli controlate (15 incubatoare). 38 de incubatoare, 22 de ventilatoare mecanice, 38 de monitoare pentru pacienți, 12 dispozitive de fototerapie, un analizator de gaze din sânge și o unitate de pregătire TPN sunt disponibile în unitatea de terapie intensivă neonatală.

Îngrijirea în stadiu avansat este oferită bebelușilor născuți în săptămâna 22 a sarcinii și bebelușilor cu probleme respiratorii, aspirație de meconiu, precum și bebelușilor cu risc ridicat, cum ar fi leziunile cerebrale și ale altor organe secundare nașterii dificile.

Suport respirator (ventilator terapie), schimb de sânge, fototerapie, inserție percutană a cateterului (un tub subțire care se extinde de la vasele subțiri ale brațului și piciorului până la inimă), nutriție parenterală totală (nutriție prin linie intravenoasă), plasarea tubului toracic (tratament pentru aer prinderea în plămâni), ecocardiografia nopții, ecografia pe pat (scanarea cu ultrasunete pentru examinarea creierului și a altor organe viscerale) și examenul de retinopatie (examen la ochi pentru copii prematuri) se efectuează la unitatea de îngrijire intensivă neonatală. Unitatea este, de asemenea, susținută de chirurgi pediatri, neurologi pediatri și cardiologi pediatri.

Nou-născuții care sunt eliberați din unitate sunt îngrijiți în ambulatoriu prematur cu risc ridicat.