UNITATE DE CHIRURGIE SPINALĂ AVANSATĂ

Toate bolile coloanei vertebrale observate la copii și adulți sunt diagnosticate și tratate în spitalul nostru. În unitatea noastră avansată de chirurgie spinală care oferă tratamente moderne cu echipamentele sale tehnologice de vârf și medicii cu experiență;

Scolioza, cifoza;

Disc lombar herniatic, hernie de disc cervical;

Canalul vertebral stenotic;

Spondilolisteza lombară;

Proteze cu disc cervical;

Fracturile coloanei vertebrale;

Chirurgie vertebrală minim invazivă;

Laser – Discectomie endoscopică;

Tratamente și intervenții chirurgicale sunt efectuate cu succes pentru deformările coloanei vertebrale pediatrice-adulte.

DE CE UNITATE DE CHIRURGIE SPINALĂ AVANZATĂ EMSEY?

Prof. Mehmet Aydoğan, M.D. și echipa sa au 17 ani de experiență în tratamentul spinal specific și au gestionat cazuri naționale-internaționale, ajungând la un număr de 10 000.

Abordare multidisciplinară în diagnostic și tratament. Consiliul științific în toate ramurile, cum ar fi neurochirurgia, medicina fizică și reabilitare, neurologie, nefrologie, reumatologie, legate de sănătatea coloanei vertebrale.

Echipa de pionierat în „chirurgia de scolioză cu filet”, numită și „Chirurgie de scolioză fără fuziune”, care este o opțiune avansată de tratament și nu provoacă mișcare limitată în perioada postoperatorie.

Personal cu experiență în asistența medicală în pregătirea și îngrijirea pre și postoperatorie.

Abordare integrată de tratament pentru sprijin psihologic, dietă și plan de nutriție și reabilitare postoperatorie care poate fi necesară pentru pacient.

Rotiți serviciul de ceas în toate procesele de diagnostic și tratament.

Scolioză

Scolioza implică curbura anormală a coloanei vertebrale mai mare de 10 grade. Coloana vertebrală normală și sănătoasă apare direct de sus în jos de-a lungul coloanei vertebrale cervicale, a coloanei vertebrale toracice și a coloanei lombare, atunci când este privită din posterior. În scolioză, vertebrele sunt deplasate spre dreapta sau stânga și rotite în jurul propriei axe. Astfel, condiția este descrisă ca o deformare tridimensională. Rata de incidență este cuprinsă între 0,2% și 6%. Scolioza este cea mai veche deformare a coloanei vertebrale. Deși scolioza se poate dezvolta secundar la diverși factori, precum traume și tulburări congenitale de dezvoltare, cauza de bază nu este cunoscută în 80% din toate cazurile diagnosticate de scolioză. Cel mai frecvent tip de scolioză este scolioza idiopatică, iar rata de incidență a scoliozei idiopate este de 70% -90%. Opinia este că rolul factorilor ereditari este prezent în scolioză. În timp ce prevalența la bărbați și femei este egală, starea este mai frecventă la fete.

Simptomele scoliozei

S-au făcut multe studii și s-au propus multe teorii pentru a defini cauza care stă la baza acestei boli, dar cauza exactă nu a putut fi identificată. Nu a fost identificat niciun factor care să provoace această afecțiune în timpul dezvoltării coloanei vertebrale. Astfel, factorii genetici nu sunt responsabili pentru această afecțiune. Afecțiunea este observată la 1,5% dintre copiii de vârstă școlară. Pentru pacienții cu scolioză, se știe că curba se înrăutățește pe măsură ce creșterea intensității. Prin urmare, acești pacienți solicită îngrijiri medicale cu scolioză cu debut brusc la începutul pubertății. Într-adevăr, astfel de curbe anormale apar treptat decât brusc. Deși curba anormală poate fi recunoscută atunci când coloana vertebrală este privită din posterior, uneori nu este o afecțiune atât de evidentă. Simptome precum asimetria umărului, scapula neuniformă, șoldul crescut sau proeminent, decalajul dintre braț și trunchi, deplasarea capului liniei medii și spatele superior rotunjit atunci când se apleacă înainte ajută în diagnosticul scoliozei.

Metoda avansată de tratament: „CHIRURGIR DE SCOLIOZĂ NON-FUSION”

Pentru pacienții care se prezintă la spitalul nostru, testele sunt efectuate și se decide efectuarea celei mai potrivite metode de tratament. Pentru chirurgia de scolioză fără fuziune, cel mai important factor pe care îl acordăm atenție este dacă structura corporală a pacientului este potrivită pentru această procedură. Astfel, ca în cazul tuturor celorlalte boli, diagnosticul precoce este extrem de important. În timpul procedurilor chirurgicale endoscopice axate pe confort, accesul se face prin incizii mici și șuruburile sunt conduse către vertebre cu ajutorul camerei. Firurile speciale sunt întinse pe aceste șuruburi și curbura este corectată. Datorită acestei metode, copiii la vârsta de creștere pot menține capacitatea de mișcare și creștere cu ajutorul unor fire fixate la șuruburi. Creșterea înălțimii, care agravează scolioza, este curabilă cu chirurgia non-fuzioasă. Curbura anormală este corectată cu 60% -70% în intervențiile chirurgicale efectuate în perioada de dezvoltare. În timpul procedurii, coloana vertebrală este întinsă spre partea convexă cu fire care sunt fixate la șuruburi și se realizează o ușoară corecție. În timp ce creșterea încetinește în zona în care sunt întinse firele, ea continuă în cealaltă parte, așa cum este de așteptat, iar curbura dispare spontan. Cu această metodă, curba poate fi corectată aproape 100% în timp.