ONCOLOGIE

Oncologia se ocupă nu numai de diagnosticul și tratamentul tuturor tumorilor și, de asemenea, de toate evoluțiile din acest domeniu. Multe studii sunt realizate și noi tehnici sunt dezvoltate pentru a asigura diagnosticul precoce al diferitelor tipuri de cancer. Tomografia computerizată, ecografia, imagistica prin rezonanță magnetică nucleară și PET / CT sunt doar câteva exemple.

Chimioterapia utilizează medicamente puternice pentru distrugerea celulelor canceroase. De obicei, medicamentele sunt injectate sau administrate prin contor. Această terapie poate, uneori, să necesite șederea la spital.

Chimioterapia este însoțită de efect secundar, deoarece medicamentele pot deteriora și celulele sănătoase. Se pot observa căderea părului, oboseală, senzație de rău, vărsături și imunodeficiență. Viața sexuală a oamenilor poate fi, de asemenea, influențată. Pacienții pot genera diverse reacții; toate aceste reacții nu se dezvoltă întotdeauna simultan.

Tratamentul și urmărirea sunt planificate și aplicate pentru pacienții, care sunt diagnosticați cu cancer, la Departamentul de Oncologie Medicală din spitalul nostru. Chirurgii relevanți și oncologii pentru radiații au cooperat la tratamentul și urmărirea acestor pacienți, dacă este necesar. Avansările planurilor de tratament asigură că pacienții sunt urmăriți de medicul oncolog, asistentul chimioterapie, radiolog, medic primar, psiholog cu experiență în oncologie și dietetică și expert în nutriție, iar tratamentul este personalizat în funcție de nevoile pacientului. Principiul nostru în tratamentul pacientului este să joace un rol eficient în rezolvarea afecțiunilor medicale, inclusiv, dar fără a se limita la infecții, insuficiență renală, insuficiență cardiacă, tulburări nutriționale și așa mai departe, care sunt secundare chimioterapiei. Agenții de chimioterapie, care se administrează intravenos, sunt pregătiți în siguranță de o asistentă chimioterapie expertă într-un mediu special. În acest ambulatoriu, pacienții sunt referiți la setările de internare pentru administrările de chimioterapie, dacă este necesar.

Serviciile de diagnostic și tratament sunt disponibile pentru tipurile de cancere scrise mai jos la Departamentul de Oncologie Medicală:

Cancer de plamani

Cancer de prostată

Cancer mamar

Cancerul de cap și gât

Stomac – cancere intestinale

Tumori cerebrale

Cancer pancreatic

Cancer hepatic

Cancere ale vezicii biliare și ale tractului biliar

Tumori mezenchimale maligne

Cancere ale rinichilor și vezicii urinare

Melanoame și limfoame

Cancer tiroidian

Cancer testicular

Cancer ovarian, endometrial și cervical