OFTALMOLOGIE

Cum se efectuează examinarea generală a ochilor în oftalmologie?

Detectarea tulburărilor de refracție,

Evaluarea acuității vizuale,

Măsurarea presiunii intraoculare,

Evaluarea corneei, irisului, lentilei și fundusului (nerv optic și retină) cu biomicroscop

Strabism, mușchii ochilor

Această examinare include evaluarea problemelor menționate mai sus.

CATARACTĂ

Această boală se manifestă prin pierderea transparenței în lentila care se află în spatele elevului. Cataracta nu poate fi administrată cu picături de ochi sau ochelari. Opțiunea de tratament este o procedură chirurgicală.

Schimbarea frecventă a ochelarilor de corecție și a vederii nemulțumite, în ciuda ochelarilor

Viziune neclară în ciuda ochelarilor

Viziune de culoare slabă, galbenă

Scaderea vederii noaptea si lumina slaba

Dacă aveți oricare dintre aceste reclamații, este posibil să aveți și cataractă.

Întrucât cataracta se dezvoltă și se maturizează de-a lungul timpului, este posibil ca pacienții să nu recunoască pierderea vizuală progresivă lent.

Chirurgia cataractei este o operație specializată care necesită utilizarea tehnicilor microchirurgicale, iar dispozitivele și materialele utilizate pentru operație ar trebui să fie selectate foarte atent.

Ochiul este de obicei amorțit cu anestezie locală, iar lentila nativă opacifiată este spartă și îndepărtată cu metoda de fenoemulsificare și este înlocuită cu lentile sintetice aprobate de FDA. În funcție de alegerea pacientului, se pot folosi lentile Trifocal – Smart care corectează atât perspectiva cât și perspectiva.

Pacienții sunt eliberați în aceeași zi după efectuarea operației de cataractă. Ambii ochi nu sunt acoperiți concomitent din cauza riscului de infecție.

Strabism

Strabismul este o afecțiune care se poate dezvolta la copilărie și la vârsta adultă.Tratament:

Este o boală cu spectru larg, cu următoarele caracteristici;

Este de natură chirurgicală.

Poate fi corectat doar cu ochelari de vedere.

Poate fi asociat cu sau fără ambliopie (ochi leneș).

Este secundară paraliziei mușchilor oculari.

Strabismul se poate dezvolta la orice vârstă.

În timp ce tratamentul strabismului poate elimina complet ambilopia și strabismul în copilărie, ochii pot fi restabiliți în poziția necesară, iar problema cosmetică poate fi corectată chiar dacă tratamentul întârzie și ambilopia s-a dezvoltat deja într-un singur ochi.

Chirurgia strabismului se realizează, de obicei, sub anestezie generală, iar mușchii ochilor care ar trebui operați sunt planificați preoperator. Pacienții pot fi externati în ziua intervenției chirurgicale și se pot implica în viața socială într-un interval scurt.

RETINĂ

Această parte a ochiului formează stratul cel mai interior al ochiului, include celulele vederii și oferă semnalul neuronal nervului optic. Există multe boli de ochi care implică retină, inclusiv, dar fără a se limita la:

Hemoragii retiniene secundare diabetului zaharat.

Hemoragii retiniene și edem secundar ocluziei vasculare retiniene și hipertensiunii arteriale,

Boala pete galbene,

Edem macular,

Tumorile retiniene și uveale,

Lacrimi retinente și detașare

Pentru diagnosticarea bolilor retiniene sunt utilizate examinări biomicroscopice și TOC (tomografie de coerență optică) și / sau FFA (Fundus Fluorescein Angiography). Opțiunile principale de tratament includ laser, injecții intraoculare și intervenții chirurgicale.

Tulburări EYELID

Acestea includ tulburări congenitale sau dobândite ale pleoapelor.

Pleoapa drogată (ptoză)

Abaterea exterioară a ochilor (exotropia) sau deviația spre ochi (esotropia)

Creșterea interioară a genelor

Tumorile pleoapelor

Chisturi de hordeol și de pleoape,

Pleoapa drogată și disfuncția secundară paraliziei faciale,

Contracția involuntară a pleoapei; acestea sunt câteva exemple ale acestor boli.

Pleoapele drogate, în special cele care se dezvoltă în copilărie, trebuie tratate la vârste mai mici, deoarece acestea pot deteriora vederea și pot provoca ochi leneși la copii. Tratamentul bolilor pleoapelor este în mare parte o intervenție chirurgicală. Pacienții sunt externati în ziua intervenției chirurgicale; pacienții se pot implica în activități din viața de zi cu zi după mai multe vizite de urmărire. Terapia cu botox poate fi considerată pentru contracția involuntară a pleoapei.

GLAUCOMA (presiune intraoculară ridicată)

Nervul optic este deteriorat din cauza presiunii intraoculare mari. Este o boală insidioasă, deoarece nu provoacă niciun simptom în stadii incipiente și îngustează viziunea periferică și nu zona centrală. Cu excepția cazului în care creșterea extremă a presiunii intraoculare provoacă criză de glaucom, boala este de obicei detectată într-un examen de ochi de rutină și, prin urmare, examenul de ochi de rutină este recomandat pacienților mai mari de 40 de ani și cu antecedente familiale de glaucom.

Diagnosticul glaucomului nu se poate face doar prin măsurarea presiunii intraoculare; diagnosticul ar trebui să fie susținut de anumite teste, cum ar fi TOC, test de câmp vizual și paximetrie. Deși există limite acceptate de rutină pentru presiunea intraoculară, sunt probabil variații interpersonale.

Tratamentul medical, laserul și tratamentul chirurgical sunt opțiuni de management pentru glaucom. Tratamentul este modificat în funcție de citirile de presiune intraoculare, răspunsul la medicamente și lezarea ochiului cauzată de glaucom.

ESTETICA EYELIDĂ

Pleoapele și pielea ochilor se înfundă și se prăbușesc, iar ridurile și pungile se dezvoltă secundar îmbătrânirii. Anumiți factori familiali pot duce la probleme similare chiar și la persoanele mai tinere. Tratamentele chirurgicale sunt planificate în funcție de nevoile personale ale pacienților și se obțin rezultate satisfăcătoare pentru a corecta aspectul obosit și nefericit.

Pentru estetica pleoapelor inferioare, pielea poate fi incizată sau incizia este ascunsă de căptușeala interioară a pleoapei. Această intervenție chirurgicală poate ajuta pungile de sub ochi, pielea înfundată și pleoapele droopy.

OCHIUL PROSTETIC

Dacă vederea este pierdută secundar unui motiv, chirurgia protetică a ochilor este efectuată pentru a elimina aspectul neplăcut al ochiului, pentru a atenua durerea și pentru a corecta prăbușirea globului. Există două tehnici, inclusiv enuclearea (îndepărtarea completă a ochiului) sau îndepărtarea țesuturilor interioare, în timp ce sclera, partea albă a ochiului, este lăsată neatinsă. O minge este implantată pentru a ajuta la pierderea de volum, în timp ce mușchii sunt cusuti la minge pentru a menține mișcările. După convalescență, ochiul protetic este implantat pentru a obține un aspect foarte apropiat de aspectul natural.

BOLILE DUCTELOR LACRIMALE:

Ocluzia congenitala a canalelor lacrimale,

Obstrucția dobândită a canalelor lacrimale,

Ochi uscat

Traumatisme la nivelul canalelor lacrimale; acestea sunt câteva exemple de boli ale canalului lacrimal.

Obstrucția conductelor lacrimale necesită masaj și urmărire corectă cu tratament medical până când copilul are un an. Dacă obstrucția persistă, este necesară sondarea.

Chirurgia este opțiunea de tratament pentru obstrucția conductelor lacrimale la adulți.

Picăturile de ochi ajută de obicei la ochiul uscat, în timp ce o altă opțiune eficientă de tratament este obstrucționarea tranzitorie sau ireversibilă a conductului lacrimal, pentru a menține lacrima pe suprafața oculară mai mult timp.

BOLILE ORBITALE

Boli ale ochilor secundare tulburărilor glandei tiroide (bombarea anterioară a ochiului, numită și exoftalmos)

Tumori orbitale

Tumorile nervului optic

Pseudotumor cerebri; bolile orbitale acoperă un spectru larg de tulburări.

Umpluturi de lumină sub ochi

Colapsele și cercurile întunecate din și din jurul pleoapei inferioare pot fi corectate cu substanțe de umplutură care conțin acid hialuronic special fabricat pentru pielea perioculară.

TERAPIA COSMETICĂ BOTOX

Ridurile care se dezvoltă în jurul ochiului și între sprâncene duc la un aspect furios și vechi. Terapia cu botox este folosită pentru a elimina aceste probleme; dacă este planificat în conformitate cu nevoile persoanei, nu provoacă pierderea expresiilor faciale. Pe de altă parte, oferă persoanei un aspect fericit, tânăr și odihnit. Terapia cu botox funcționează prin inhibarea contracției mușchilor care provoacă riduri și împiedică dezvoltarea liniilor și ridurilor ireversibile. Efectele secundare sunt foarte rare.

EXAMINAREA OCHILOR LA COPII

Anumite boli de ochi se dezvoltă în copilărie, dar nu pot fi tratate în viitor, dacă nu pot fi diagnosticate în stadiu incipient. Prin urmare, examenul ocular regulat este foarte important la copii. Examenul de ochi este obligatoriu pentru toți copiii; în special copiii cu vârsta cuprinsă între 1, 3 și 4 ani și în perioada preșcolară.

Copiii cu istoric familial de ambliopie, strabism și ochelari de corecție cu număr mare trebuie să se prezinte la medicul oftalmolog în timp util.

Pleoapa droopy

Udarea cronică a ochilor

Stând foarte aproape de televizor

Strigă sau trebuie să închizi un ochi