NEUROLOGIE

Neurologia este departamentul de medicină care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul bolilor și rănilor din sistemul nervos.

Deoarece sistemul nervos are o structură complexă, există o gamă foarte largă de patologii neurologice și semnele și simptomele acestora. Cele mai multe reclamații comune sunt enumerate mai jos:

Durere de cap

Ameţeală

Pierderea forței

Tulburări de echilibru și coordonare în timpul mersului

Deficite senzoriale

Alterarea statutului mental

Deficiențe de vedere, auz și miros

Insuficiență de vorbire

Este necesar să vizitați un neurolog, dacă cineva recunoaște pe cineva de reclamațiile scrise mai sus. Diagnosticul târziu poate duce la daune ireversibile în bolile neurologice, cum este cazul tuturor celorlalte discipline medicale.

Departamentul de neurologie al Spitalului Emsey oferă servicii la standarde naționale și internaționale, iar toate bolile neurologice sunt diagnosticate și tratate în mediul intern și în ambulatoriu, în conformitate cu principiile medicamentului bazat pe dovezi. Unele dintre aceste boli sunt enumerate mai jos:

Cefalee, migrenă

Epilepsie

Blocaje sau hemoragii ale vaselor cerebrale (accident vascular cerebral, paralizie)

Dementa – boala Alzheimer

Ameţeală

Boala Parkinson – boli neurodegenerative

Infecțioase ale sistemului nervos (encefalită, meningită, abces cerebral etc)

Boli demielinizante (ALS)

Boli inflamatorii sau autoimune ale măduvei spinării

Boli neuromusculare (Myastenia Gravis)

Tulburări de somn și tulburări respiratorii legate de somn

Sindromul picioarelor neliniștite

Deoarece medicamentele sau dozele pot fi modificate frecvent în urmărirea bolii neurologice, comunicarea eficientă între pacient și medic ar trebui să fie foarte eficientă și condițiile trebuie urmate în mod regulat. Sistemele de monitorizare personalizate sunt utilizate în secția de neurologie a Spitalului Emsey. Mai mult decât atât, testele de electromiografie (EMG), polisomnografie (test de somn) și electroencefalogramă (EEG), precum și toate metodele de imagistică radiologică sunt realizate cu succes pentru diagnostic și monitorizare.