NEUROCHIRURGIE

Tratamentul chirurgical pentru bolile sistemului nervos și ale structurilor care înconjoară sistemul nervos este o problemă extrem de sensibilă și importantă. Prin urmare, căutarea unui centru bine echipat și cu experiență, cu o echipă bună, este adesea de o importanță vitală.

În domeniul creierului, coloanei vertebrale, măduvei spinării și nervului chirurgical, care este extrem de complicat și într-o gamă largă, ” Secția de Neurochirurgie ” din spitalul nostru și-a desfășurat procedurile în colaborare cu medicii și chirurgii cu experiență în domenii Neurologie, Neuroradiologie, Neuroanestezie – Terapie Intensivă și Psihiatrie.

Departamentul de Neurochirurgie” din spitalul nostru a fost conceput pentru a oferi servicii de 24 de ore cu cele mai noi oportunități tehnologice în tratamente chirurgicale ale creierului, coloanei vertebrale, măduvei spinării și boli nervoase la nou-născuți, copii și adulți.

În unitatea de terapie intensivă administrată de sistemul de automatizare, pacienții sunt urmăriți minuțios în perioadele preoperatorii și postoperatorii, iar tratamentele lor sunt reglementate în mod coordonat cu alte ramuri conexe. Astfel, toate tratamentele necesare pot fi furnizate chiar și la cei mai problematici pacienți din spitalul nostru, fără a mai fi nevoie de un alt centru. În plus, procedurile de angiografie, tomografie computerizată (tomografie computerizată) și imagistica prin rezonanță magnetică (RMN) pot fi efectuate timp de 24 de ore. Sălile noastre de operație au capacitatea de a furniza servicii în următoarele proceduri la orice moment al zilei, cu tot felul de dispozitive neurochirurgicale (microchirurgie, endoscopie, CUSA etc.), care sunt făcute posibile prin cele mai noi dezvoltări tehnologice și suport tehnic pentru echipamente.

Procedurile de angiografie, tomografie computerizată (tomografie computerizată) și imagistica prin rezonanță magnetică (RMN) pot fi efectuate timp de 24 de ore.

DISCECTOMIE ENDOSCOPICĂ

Discectomie lombară endoscopică completă ca nou standard de aurCând este necesară intervenția chirurgicală pentru o hernie de disc?

Tratamentul chirurgical trebuie luat în considerare dacă pacientul nu poate beneficia de metodele de tratament conservatoare numite tratament fizic, terapie cu medicamente și tratamente similare sau dacă există descoperiri progresive neurologice, cum ar fi căderea piciorului, probleme urologice și dureri insistente în ciuda tratamentului.

Care sunt metodele de tratament curente pentru hernie de disc?

În zilele noastre, există două metode chirurgicale utilizate în tratamentul herniei de disc. Acestea sunt metoda deschisă posterior și metoda percutanată realizată prin piele. Microchirurgia microscopică a fost considerată până acum standardul de aur al acestei proceduri. Microdiscectomia deschisă a intrat în uz la începutul secolului XX. Emoția trăită de endoscopie în zilele noastre a fost experimentată în mod similar când discectomia microscopică a devenit folosită odată cu dezvoltarea microscopului către sfârșitul anilor ’70. A fost foarte importantă efectuarea acestei proceduri, fără a afecta stabilitatea mobilității numită stabilizare a coloanei vertebrale. Sistemul de microchirurgie microscopică este acum o metodă invazivă atunci când este comparat cu metoda endoscopică. Trebuie acceptat faptul că discectomia endoscopică este noul STANDARD DE AUR.

Care sunt metodele utilizate în procedura de discectomie endoscopică?

Există două metode utilizate în procedura de discectomie endoscopică. Una dintre metode este abordarea interlaminară. Există o structură osoasă numită lamină în spatele coloanei vertebrale, iar între lamina și coloana vertebrală se observă un ligament galben numit ligamentum flavum. Ligamentul galben este atins cu o incizie mică (4 mm-5 mm) făcută prin piele, iar întreaga hernie poate fi evacuată. Cealaltă metodă este abordarea transforaminală.

Poate fi efectuată această intervenție chirurgicală cu anestezie locală?

Deși se spune că această intervenție chirurgicală poate fi efectuată cu anestezie locală, este necesar să oferim confort pacientului fără durere, deoarece această procedură este realizată pentru ameliorarea durerii pacientului. În mod natural, această intervenție chirurgicală nu trebuie efectuată în timp ce pacientul este treaz.

Pacientul trebuie să stea în spital peste noapte. Dacă operația este efectuată dimineața, este posibil să se elibereze pacientul de la spital după-amiaza sau seara. În funcție de starea generală și de vârstă, pacientul poate începe să meargă după o jumătate de oră sau două ore după procedură. Cu toate acestea, păstrăm pacientul să aștepte un timp pentru a putea să-și recapete conștiința după anestezie și să se simtă mai confortabil. Mai mult, această procedură poate fi efectuată mai ușor, deoarece dimensiunea lacrimii interioare nu este crescută. Procedura reduce, de asemenea, riscul reapariției discului.

Care sunt avantajele intervențiilor chirurgicale endoscopice?

O chirurgie endoscopică determină pierderi de sânge minime, iar durata spitalizării este mai scurtă. Intervenția endoscopică este inițiată cu o incizie mică (0,5 cm). În discectomiile endoscopice, durata procedurii este mai scurtă, traumatismele tisulare sunt mai mici și rata complicațiilor este mai mică decât alte proceduri. Pacienții își pot întoarce cu ușurință activitățile zilnice și se simt mai confortabili. Nici un proces de reabilitare nu este necesar după procedură. După procedurile de discectomie endoscopică, nu există aproape niciun risc pentru deficit neurologic, lacrimă durală, scurgeri de lichid cefalorahidian, meningită sau alte complicații ulterioare. Unul dintre punctele cele mai importante este că chirurgia microscopică provoacă leziuni grave și pericol de viață. Cu toate acestea, chirurgia endoscopică nu prezintă astfel de riscuri.

CHIRURGIE EPILEPSIE

Rezecție microchirurgicală în epilepsiile asociate leziunilor și plasarea stimulatorului nervului vag (VNS) în epilepsiile rezistente și non-lezive

CHIRURGIE NERVE PERIFERICĂ

Anastomoză nervoasă periferică și reparație nervoasă cu tehnică microchirurgicală după traumatism și chirurgie pentru sindroame de atrapament (sindromul tunelului carpian sau sindromul ulnar etc.)

TRATAMENT PENTRU CISTURI INTRACEREBRALE

Fenestrarea chisturilor arahnoidiene (tehnica endoscopică și tehnica microchirurgicală)

NEUROSURGERIE FUNCȚIONALĂ

Biopsia stereotactică, stimularea creierului profund (DBS), implantarea unui neurostimulator cunoscut și sub denumirea de stimulator cardiac la pacienții cu tulburări de mișcare și boala Parkinson, reabilitarea tremorului, spasm hemifacial și reabilitare nevralgie trigeminală (compresie a balonului, radiofrecvență și decompresie microvasculară)

TRATAMENTUL chirurgical pentru anomaliile congenitale ale craniului

Toate intervențiile chirurgicale craniosynostosis (o afecțiune în care suturile dintre oasele craniului se închid prea devreme) și intervențiile chirurgicale craniofaciale (deformări ale capului și oaselor faciale) care necesită o experiență avansată, intervenții chirurgicale cranioplastice și intervenții chirurgicale pentru leziunile craniului (tumori ale craniului, chisturi etc.)

TRATAMENTUL NEUROENDOSCOPIE ȘI HIDROCEFALIA

A treia ventriculostomie endoscopică (ETV), chirurgii de șunt ventriculoperitoneal, ventriculoatrial și lomboperitoneal

BOLILE VACCULARE DE Chirurgie ale creierului și ale cordonului spinării

Intervenții chirurgicale în funcție de bolile vasculare ale sistemului nervos central, cum ar fi hematomul intracerebral, anevrismul, malformația anteriovenoasă (AVM), cavernomul și angiomul cavernos

Neuro-ONCOLOGIE

Tratamentul chirurgical al tuturor tipurilor de tumori ale creierului și măduvei spinării, tumorilor gliale, meningioamelor, tumorilor hipofize (inclusiv intervenții endonasale endoscopice minim invazive), tumorilor unghiului cerebelopontin, tumorilor fosei posterioare, tulpinii creierului, regiunii pineale, bazei craniului, tumorilor coloanei vertebrale extramedulare și intramedulare

CIRURILE SPINALE ȘI CORDINELOR SPINALE

Discectomii cervicale, lombare și toracice, vertebroplastie, cifoplastie, stenoză spinală, intervenții chirurgicale de stabilizare (instrumentare), traume ale coloanei vertebrale (leziuni ale coloanei vertebrale), tumori ale coloanei vertebrale și ale coloanei vertebrale, toate tipurile de anomalii congenitale ale coloanei vertebrale și ale măduvei spinării, meningocel, meningomielocel, sindromul măduvei spinării, chisturi ale măduvei spinării, scolioză etc.

TRAUMA

Leziuni ale craniului, creierului, coloanei vertebrale, măduvei spinării și nervilor, hematoame epidurale și subdurale, fracturi de compresiune