HEMATOLOGIE

Centrul nostru de hematologie este format dintr-o unitate de transplant de măduvă osoasă complet echipată, care oferă pacienților noștri din sistemul său de sterilizare de înaltă tehnologie un mediu sigur, în timp ce sunt îngrijite de personalul nostru profesional …

Transplant de sânge și măduvă

Un transplant de măduvă osoasă (BMT), numit și transplant de celule stem, este o procedură în care celulele de măduvă osoasă bolnave sau deteriorate sunt înlocuite cu cele sănătoase. Această procedură se efectuează după ce un pacient are tratamente cu chimioterapie sau cu radiații în doze mari pentru afecțiuni care nu răspund la doze standard.

Măduva osoasă este țesutul spongios din interiorul oaselor care produce celule sanguine, inclusiv celule albe din sânge, globule roșii și trombocite. Celulele din măduva osoasă care se dezvoltă în mod normal în celulele sanguine se numesc celule stem. Când măduva osoasă este deteriorată, nu mai produce aceste celule. Ca urmare, pot apărea slăbiciune, anemie, infecții, sângerare excesivă și chiar moarte.

Atunci când doze mari de chimioterapie și radiații sunt folosite pentru a ucide celulele canceroase, celulele măduvei osoase pot fi distruse. Transplanturile de măduvă osoasă și celulă stem permit medicilor să trateze cancerul cu chimioterapie și radiații agresive, deoarece pot înlocui celulele măduvei distruse în tratament.

Afecțiunile tratate cu succes cu BMT includ cancere, precum leucemie, limfom, mielom multiplu și tumori solide, precum și anemie aplastică.

Există două tipuri de transplanturi de măduvă:

Transplant alogen – Pacientul primește măduva osoasă sau celulele stem din sânge de la un donator care poate sau nu este o rudă.

Transplant autolog – Pacientul primește propriile sale celule stem care au fost colectate și înghețate înainte de tratamentul cu doze mari de chimioterapie sau radiații.

Echipa noastră de transplant de experți este formată din profesioniști din domeniul sănătății care au grijă de persoane și familii lor pe tot parcursul procesului de transplant.

Unitatea de transplant de măduvă EMSEY

Unitatea de transplant de ultimă generație găzduiește un program de transplant autolog acreditat, precum și un nou program alogen.

Modelul de echipă multidisciplinară asigură că pacienții și familiile lor sunt înconjurați de profesioniști de înaltă calificare, care lucrează împreună pentru îngrijire individualizată de clasă mondială pentru fiecare pacient.

Autolg, alogen, haploidentic

În unitatea noastră de transplant de măduvă pentru adulți,

· 29 de paturi la secția de hematologie

· Leucemie, limfom și hematologie Boli oncologice.