DERMATOLOGIE

În Clinica de Dermatologie din spitalul nostru, tulburările de piele și păr și bolile cu transmitere sexuală sunt examinate, urmărite și tratate folosind metode tehnologice moderne. De asemenea, intervențiile dermatocosmetologice se fac paralel cu tratamentele medicale.

Unele dintre bolile care sunt urmărite în spitalul nostru sunt următoarele: psoriazis, vitiligo, ciuperci, eczeme, afecțiuni ale scalpului, afecțiuni asociate cu erupții cutanate, afecțiuni asociate cu mâncărime, afecțiuni ale unghiilor, acnee, afecțiuni ale pielii pediatrice, mâncărime și tulburări ale pielii în sarcină, creșterea anormală a părului, cancer de piele și nevus și pigmentare anormală (tulburări asociate cu decolorarea)

INFECTII FUNGICE

Ciuperca este un fel de microorganism care se găsește în mod obișnuit în natură. Ele pot infecta stratul superior al pielii, numit strat cornos, precum și părul și unghia. Infecțiile fungice superficiale comune ale pielii implică picioare (regiunea plantară și țesăturile de la picioare), unghiile și inghinala bilaterală. În plus, se manifestă mai frecvent la păr, scalp și față la copii, în timp ce se poate observa în regiunea barba la bărbați. Este mai puțin obișnuit la mână și alte părți ale corpului.

Infecțiile fungice care implică în special mâinile și picioarele nu pot fi la fel de mâncărime pe cât este considerată. Pot fi caracterizate prin erupții subțiri, blistere pline de lichid, roșeață și zone uscate. Atunci când afecțiunea apare la nivelul scalpului, este posibilă pierderea părului, părul slab și blisterele purulente în regiunea bărbii. În unghii se observă o decolorare îngroșată și galben-negru sau uneori alb. Cu toate acestea, nu toate modificările unghiilor sunt infecții fungice.

NEV

Nevi, denumite, de asemenea, sub denumirea de „aluniță”, sunt formațiuni de culoare negru până la deschis până la închis, care au formă rotundă sau ovoidală, sunt ușor ridicate de la sau la același nivel cu pielea și măsoară dimensiunile de la 3 la 5 mm. Pot exista chiar la naștere sau pot apărea în copilărie sau în perioadele ulterioare ale vieții. Deoarece anumite tipuri de nevus prezintă risc de transformare malignă, este necesar să cunoaștem caracteristicile acestor nevi și să le urmărim.

Melamomul malign este un cancer de piele malign, care a devenit mai răspândit în ultimii ani și poate provoca din neviul existent. Pentru acest tip de cancer de piele, cel mai eficient tratament este excizia chirurgicală după ce diagnosticul este stabilit cât mai devreme.

Este un fapt fals că este probabil o transformare sau răspândire malignă, atunci când un nevus este îndepărtat chirurgical. În caz de nevus suspect sau o formațiune similară, este sfătuit să văd imediat un dermatolog.