CLINICA DE HEMATOLOGIE ȘI ONCOLOGIE PEDIATRICĂ

Hematologia este o ramură a științei care se ocupă cu sângele și structura măduvei osoase și îndatoririle lor în organism.

Numeroase boli de sânge sunt diagnosticate și tratate în clinica de hematologie pediatrică-oncologie, incluzând, dar fără a se limita la anemii nutriționale (anemia deficiență de fier, anemia cu deficiență de vitamina B12), leucemie limfoblastică acută, leucemie mieloidă acută, anemie aplastică, talasemie (anemia mediteraneană), hemofilie .

După examinarea pacienților pediatici la clinica noastră, sunt planificate metodele de tratament care trebuie efectuate. Clinica de hematologie și oncologie pediatrică a fost proiectată ca o zonă specială cu tehnologie de ultimă oră și medicamentele pot fi pregătite pentru pacienții copii în condiții sterile de către asistente de chimioterapie.

Zona a fost proiectată special în Spitalul Emsey pentru nevoile copiilor și pentru a le îmbunătăți calitatea vieții în perioada în care aceștia stau la spital.

Boli primare Diagnosticate și tratate la Clinica de hematologie și oncologie pediatrică a Spitalului Emsey

Globulele roșii și afecțiunile legate de acestea:

Celulele roșii din sânge includ proteine ​​de hemoglobină care dau culoarea roșie sângelui. Celulele roșii din sânge transportă oxigen și dioxid de carbon între țesuturi. Acestea transportă dioxidul de carbon din țesuturi către plămâni în timp ce transmit oxigenul țesuturilor din plămâni.

Prin urmare, în afecțiunile acestor celule:

Anemia apare cu reducerea numărului de globule roșii, oboseală, oboseală, capacitate slabă de exercițiu, paloare, palpitare, scăderea succesului la școală, tulburări de memorie, temperament rău, postură scurtă, creștere și întârziere în dezvoltare pot apărea, deoarece nutrienții și oxigenul nu pot atinge suficient organele. Cele mai frecvente cauze ale anemiei: deficiență de fier, deficiență de vitamina B12, deficit de acid folic, deficit de zinc.

Mai mult, ca urmare a distrugerii anormale a globulelor roșii: se pot dezvolta boli precum anemia hemolitică, deficiența de G6PD, sferocitoza ereditară, anemia hemolitică autoimună.

Boli precum talasemia (anemia mediteraneană), boala cu celule secera, anconia aplastică fanconi, anemia aplastică (disfuncția măduvei osoase) sau policitemia sunt de asemenea incluse în subiecții hematologiei.

Tulburări legate de globulele albe:

Celulele albe din sânge sunt principalele arme de autoapărare ale corpului nostru. Există multe tipuri. Fiecare celulă are o datorie diferită. Amândoi produc arme de autoapărare pe care le numim anticorpi și întruchipează și digerează singuri microbii. În afecțiuni funcționale sau cantitative ale globulelor albe din sânge: se pot observa simptome precum tulburări frecvente de sănătate, febră frecventă, infecții recurente, afte în gură, otite medii recurente – pneumonie-diaree, incapacitatea de a crește în greutate și pierderea în greutate, inflamația pielii.

Mai mult decât atât, o cantitate anormală de globule albe din sânge (leucocitoză) trebuie de asemenea examinată cu atenție.

Tulburări legate de trombocite și sângerare:

Trombocitele sunt cele mai mici celule fragmentate de sânge. Sistemul vascular împiedică sângerarea în cooperare cu trombocitele și factorii de coagulare.

În caz de tulburare a acestor sisteme: sângerare nazală, hemoragie ombilicală, vânătăi pe corp, sângerare menstruală de lungă durată, deteriorarea examinărilor preoperatorii de sângerare, sângerare de lungă durată în urma intervenției chirurgicale și circumcizie, sângerare gastrică și intestinală, sângerare din tractul urinar, sângerare intraarticulară și afecțiuni similare.

Boli legate de coagulare:

Ocluzia vasculară în orice parte a corpului (tromboză), accident vascular cerebral, ocluzie în vasele pulmonare (embolie pulmonară), ocluzie în vene renale (tromboza venei renale), boli precum tromboflebita și afecțiuni ereditare care provoacă tendință de coagulare sunt incluse în subiecții hematologiei.

Cancere pediatrice

Cancerul înseamnă un grup de boli caracterizate cu diviziune celulară necontrolată, invazivă, anormală. Cele mai frecvente tipuri de cancer la grupa de vârstă pediatrică sunt leucemia, tumorile sistemului nervos central, limfomul. Mai mult, multe tipuri de cancer pot fi observate în rândul copiilor, deși mai rar.

Auzirea și acceptarea diagnosticului de cancer este foarte dificilă pentru familii și copii. Cu toate acestea, amintiți-vă că nu sunteți de-a lungul acestei căi provocatoare, iar cancerul este acum mai puțin înfricoșător datorită progreselor atât în ​​metodele de diagnostic cât și în cele terapeutice. Diagnosticul precoce al cancerului poate crește ratele de succes.

În ce condiții ar trebui să suspectăm cel mai frecvent cancer? Unul sau mai multe semne și simptome pot fi observate în funcție de tipul, debutul și regiunile răspândite ale bolilor.

De exemplu, simptomele frecvent întâlnite în cancerele care implică măduva osoasă, precum leucemia sunt;

Palor, oboseală,

Febră frecventă, dureri osoase,

Vânătaie în piele,

Umflații care sunt în general nedureroase în ganglionii limfatici,

Umflarea în orice parte a corpului,

Hemoragii nazale, gingivale, sânge în urină și scaun, fără motive de bază.

În tumorile cerebrale care sunt relativ frecvente la pacienții pediatri;

Dureri de cap și vărsături severe dimineața,

Deficiențe vizuale,

Tulburări de mers, dezechilibru,

Strabismul, convulsia non-febrilă, schimbările de personalitate pot fi văzute.

De asemenea: Luminozitatea elevilor, cum ar fi ochiul pisicii în mișcări ușoare sau involuntare, vânătăi de culoare închisă în jurul ochiului pot fi semne importante.

După ce sunt examinați pacienții pentru care este suspectat cancer și testele pentru diagnosticul diferențiat, pacienții sunt evaluați cu medicii Oncologi cu radiații, chirurgi pediatri, specialiști în medicină nucleară, radiologi pe lângă medicii hematologici și oncologici pediactici și cele mai potrivite metode diagnostice și terapeutice sunt determinat.

Medicamentele de chimioterapie utilizate pentru cancerul pediatric sunt preparate cu metode robotizate la clinica noastră. Mai mult, aceștia sunt administrați de radioterapeuți, terapie chirurgicală și specialiști în medicină nucleară.

Protocoalele de pregătire, care sunt planificate special pentru fiecare pacient, în conformitate cu tipul de boli și terapiile anterioare, sunt administrate la unitatea de transplant de măduvă osoasă, filtrată de HEPA. Unitatea de transplant de măduvă a fost decorată special pentru a se asigura că copiii își pot satisface nevoile la spital și calitățile lor de viață sunt sporite.