CHIRURGIE PEDIATRICA
Un copil nu este o mică copie a unui adult. Copiii au caracteristici anatomice, fiziologice, metabolice și fiziologice unice. Aceste caracteristici influențează considerabil abordările de diagnostic-tratament și intervențiile chirurgicale care trebuie făcute copiilor. Mai mult, chiar și aceeași boală este gestionată folosind modalități foarte diverse la copii și adulți. Prin urmare, copiii ar trebui operați de către chirurgi, care sunt educați cu privire la diagnosticul și tratamentul bolilor pediatrice, și anume chirurgii pediatri.
Chiar dacă intervențiile chirurgicale foarte minore nu sunt efectuate corect la copii, este posibil să apară complicații foarte severe. Chirurgia pediatrică este un domeniu al științei care s-a dezvoltat pentru a satisface aceste cerințe. Această ramură a medicinii se ocupă cu diagnosticul și managementul bolilor congenitale și dobândite la copii, care încep în viața intrauterină și persistă până la sfârșitul adolescenței.
În Clinica noastră de Pediatrie Chirurgie, bolile congenitale și dobândite sunt gestionate cu succes în lumina faptelor reale și științifice pentru copiii cu vârste cuprinse între 1 zi și 16 ani.
Majoritatea intervențiilor chirurgicale efectuate în clinica noastră nu necesită internare în spital, iar copiii pot fi externate în aceeași zi. Copiii stau în camere individuale împreună cu mamele și rudele lor, dacă sunt internați. Nou-născuții supuși tratamentului chirurgical din cauza afecțiunilor congenitale sunt monitorizați și tratați de către pediatri și asistenți neonatali de terapie intensivă la unitatea de terapie intensivă neonatală atât în perioada pre și postoperatorie.
LABORATORUL URODINAMIC;
Este utilizat pentru diagnosticul și tratamentul bolilor sistemului urinar. (Vezica neurogenă, spina bifida, tulburări de void)
LABORATOR DE MANOMETRIE ANORECTALĂ;
Este utilizat pentru diagnosticul de constipație, incontinență fecală și anomalii congenitale anale.
UNITATEA DE ENDOSCOPIE PEDIATRICĂ
Este utilizat pentru diagnosticul și tratamentul bolilor stomacului, intestinului subțire și colonului. La pacienții pediatri, studiile imagistice și procedurile chirurgicale sunt făcute pentru esofag, stomac, intestinul subțire și întregul colon.
BOLILE NEONATALE
După punerea diagnosticului prenatal, familia este informată cu privire la cursul acțiunii și la următoarele proceduri în perioada postnatală.
Tulburările frecvente, în mare parte congenitale, pentru nou-născuți (de la naștere până la primele 30 de zile de viață) sunt următoarele:
Atrezie esofagiană, anomalii congenitale și de dezvoltare ale plămânilor care duc la tulburări respiratorii la copii, hernie diafragmatică, intestine în cavitatea toracică. Oftalocel și gastroschiză (locația extra-abdominală a intestinului secundară atreziei peretelui abdominal). Obstrucție intestinală congenitală, atrezie anală, absență congenitală a rectului. Hystrom Cysti, noduli / tumori chistice mari în regiunea capului și gâtului, megacolon aganglionic congenital, absența sau lipsa nervilor în segmentul distal al colonului care împiedică copiii să treacă scaunele. Tulburări renale, ale tractului urinar și ale vezicii urinare, care pot fi identificate în perioada pre-natală sau postnatală. Fiecare tip de tumoră în perioada neonatală, circumcizia neonatală
UROLOGIE PEDIATRICĂ
În boli ale sistemului urogenital la copii, chirurgi pediatri, nefrologi pediatri, radiologi și specialiști în medicină nucleară examinează copiii și rezultatele testelor lor. După planificarea tratamentului, intervențiile chirurgicale endoscopice, laparoscopice și chirurgicale deschise sunt efectuate de Clinica de Chirurgie Pediatrică.
Hidronefroză, hidroureteronefroză, stricturi uretrale congenitale, reflux vezico-uretral (flux retrograd de urină din vezica urinară în ureter, disfuncții ale vezicii urinare, tulburări ale vocii, incontinență urinară, anomalii ale penisului, o direcție anormală a fluxului de urină din partea inferioară hipospadii), Epispadii, curbura penisului, urinare obținută, revizuirea circumciziei.
ALTE BOLI COMUNE ÎN CHIRURGIA PEDIATRICĂ
Boli chirurgicale din regiunea inghinală
Testicele nedorite
Hernie inghinală
hidrocel
varicocel
Torsiunea testiculelor
Tulburări gastrointestinale
Diagnosticul și tratamentul tuturor tipurilor de boli rezultate din organele intraabdominale sunt incluse.
Pediatrii și gastroenterologii pediatri cooperează strâns între ei.
Toate mijloacele medicamentului modern sunt aplicate cu succes în tratamentul chirurgical pentru acest grup de boli, inclusiv chirurgia endoscopică și laparoscopică.
Anomalii congenitale ale sistemului digestiv în care semnele apar tardiv.
Strictura esofagului, secundară materialelor caustice și corozive
Strictura esofagului la copii, secundar ingestiei corpului străin
Boala de reflux gastroesofagian
Apendicita, care se manifestă prin dureri abdominale, trebuie luată în considerare pentru fiecare copil și poate fi mai greu de diagnosticat și are ca rezultat o problemă suplimentară la copiii mai mici
Obstrucții intestinale
Hemoragii intestinale sau gastrice
Constipație sau incontinență fecală
Boli hepatobiliare
Tratamentul bolilor Hepatobiliare și a bolilor chirurgicale congenitale sau dobândite se face.
Chisturi, abces și tumori ale ficatului
Atrezie congenitală, dilatare chistică sau piatră biliară a canalelor biliare
Boli chirurgicale ale pancreasului
Chisturi, sinusuri, leziuni în masă, torticolis și ganglioni limfatici măriți în regiunea capului și gâtului
Boli tiroidiene (capră, chist și tumori)
Boli pulmonare congenitale și dobândite
Deformități congenitale ale peretelui toracic, cum ar fi pectus excavatum și pectus carinatum
Abces și empie secundar infecțiilor pulmonare
Corp străin în tractul respirator
Urgențe precum pneumotorax (prezența aerului în cavitatea pleurală) și hemotorax (prezența sângelui în spațiul pleural)
Traume, accident de circulație, căderi și arsuri la copii
Sistemul reproducător feminin și bolile genitale
Fuziunea labială sau adeziunea regiunii genitale la fete.
Himen neperforat
Torsiunea ovariană
Chist ovarian
Tulburări ale dezvoltării sexului, organe genitale ambigue.