BOLI PEDIATRICE

Spitalul Emsey oferă servicii de diagnosticare și terapeutice pentru Boli neurologice, boli de endocrinologie, boli cardiologice și boli alergice în domeniul pediatriei.

În secție, copiii sănătoși de la 0 la 15 ani sunt urmăriți și examinați, iar toți copiii sunt vaccinați, părinții sunt educați în nutriție și creștere și dezvoltare; toate bolile sunt diagnosticate și tratate.

Camerele de ambulatoriu sunt concepute pentru a se asigura că copiii se simt în siguranță și confortabil la examinare într-un mediu cu care sunt familiarizați.

Toți angajații acționează cu atenție în funcție de starea psihologică a copilului.

Sistemul de numiri este utilizat în serviciile de ambulatoriu. Serviciile de ambulatoriu sunt prestate de la 08.30 la 17.30 în zilele săptămânii și de la 08.30 la 13.00 sâmbăta. Unități de terapie intensivă neonatală și terapie intensivă sunt disponibile la spitalul nostru.

Este disponibilă o cameră de îngrijire pentru bebeluși bine echipată, unde mamele pot schimba scutecele și alăpta copilul.

Pacienții noștri pot selecta un medic din echipa noastră. Medicii noștri acționează în conformitate cu programele științifice comune, atât în ​​supravegherea unui copil sănătos (vaccinare, nutriție, dezvoltare și screening), cât și tulburări. Examinările (laborator, radiologie) se fac în siguranță într-o perioadă prestabilită în caz de tulburări.

Pe lângă examinările de control ale pacienților noștri din ambulatoriu, chirurgii noștri pediatri pot evalua pacienții în orice moment.

Întrucât spitalul nostru este un „spital prietenos cu bebelușii”, se fac examinări generale de control la pacienții nou-născuți, iar mamele sunt educate la alăptare.

RINITILE ALLERGICE LA COPII

Definiția Disease

Rinita alergică este o boală recurentă a nasului și a căilor respiratorii superioare și este asociată cu congestie nazală, strănut, nas care curge, mâncărime nazală și mâncărime la nivelul palatului. Constatări ale conjunctivitei alergice sunt observate la 50-60% dintre pacienți. Boala poate persista tot un an (perenă) sub formă de rinită alergică; poate apărea în perioade de timp diferite în timpul anului, cu gravitate modificată sau numai în anotimpuri specifice (de exemplu, primăvara). Descoperirile inițiale pot apărea la orice vârstă în perioada copilăriei (în special după vârsta de 5-6 ani). În general, febra nu este observată printre simptomele bolii.

Răspândire

Prevalența este de 10-15% în rândul copiilor din țara noastră. Prevalența rinitei alergice crește la pacienții a căror mamă și / sau tată are rinită alergică sau orice alte boli alergice.

Factori

Boala apare cel mai frecvent după expunerea la alergeni, cum ar fi polenele din plante și acarieni, sporii mucegaiului și pielea și blana animalelor de companie.

Mai mult, factorii care irită tractul respirator superior, cum ar fi fumul de țigară, poluarea aerului, mirosurile puternice, vremea rece și vremea cu vânt, provoacă apariția simptomelor. De obicei, copiii sunt foarte bine și apar complet sănătoși în perioadele asimptomatice.

Diagnostic și metode

Rinita alergică este diagnosticată în lumina examinărilor fizice, a testelor de laborator și a testelor de alergie a pielii la copiii cu mâncărimi ale nasului și ochiului, nasului curgător și congestie nazală. Testele de alergie la piele pot fi efectuate la orice grup de vârstă și ar trebui evaluate de alergologi. Datele rezultate dictează tratamentul.

Tratament

Cea mai importantă etapă în tratamentul rinitei alergice este eliminarea expunerii pacienților la factori declanșatori (precum alergeni precum polenuri și acarieni sau iritanți precum fumul de țigară și mirosuri puternice). Există 2 grupuri de medicamente utilizate în tratamentul medical. Un grup dintre ele trebuie utilizat în mod regulat, chiar dacă copilul nu are nicio plângere. De exemplu, medicamentele pot fi administrate continuu copiilor cu rinită alergică sezonieră primăvara (din aprilie până în iulie). Medicamentele pot fi administrate intermitent sau mult timp la copiii cu rinită alergică care persistă pe tot parcursul anului (perenă). Dacă rinita alergică este asociată de conjunctivita alergică, pot fi necesare medicamente suplimentare, cum ar fi picături pentru ochi. Medicamentele din acest grup sunt, în general, comprimate antihistaminice și spray-uri nazale cu steroizi.

Un alt grup de medicamente este utilizat atunci când apar simptome ale bolii sau, cu alte cuvinte, atunci când este necesar.

Medicamentele utilizate pentru rinitele alergice pot fi sub formă de sirop, tabletă sau spray nazal. Mai mult decât atât, vaccinurile alergologice (imunoterapie) sunt recomandate suplimentar pentru pacienți, dacă se consideră necesar, și astfel, reacțiile de hipersensibilitate la alergeni sunt reduse.

Tratamentul este planificat și pacienții sunt urmăriți la intervale adecvate; de asemenea, sunt informați despre cum să gestionați exacerbările și unde să se aplice dacă se confruntă cu o problemă la care nu pot face față. Dacă pacienții urmează tratamentul recomandat, severitatea bolii scade și în caz contrar, boala progresează.

Este foarte important să urmăriți pacienții la intervale adecvate și să modificați tratamentul în funcție de cursul bolii.

Complicaţiile

Uneori, rinita alergică la copii poate fi asociată ocazional cu alte boli precum sinuzita, hipertrofia adenoidă și otita datorită apropierii și sensibilității căilor respiratorii superioare. Mai mult, pacienții cu astm suferă frecvent de rinită alergică care persistă pe tot parcursul anului.

Riscuri potențiale în caz de neconformitate cu tratamentul

Când boala este lăsată netratată, starea poate afecta negativ viața de zi cu zi a copilului, calitatea vieții și succesul în școală. Poate pune temei pentru probleme recurente ale tractului respirator superior (cum ar fi sinuzita) și alte boli, cum ar fi otita medie.

Prognoză

În plus, simptomele unei alte boli alergice se pot adăuga uneori la imagine la pacienții cu o boală alergică. De exemplu, simptomele de astm pot apărea la copiii cu rinită alergică.

În general, tratamentele scad de obicei severitatea și frecvența simptomelor.

Tratamentul are ca scop controlul bolii, mai degrabă decât recuperarea completă.

BOLILE NEUROLOGICE

Bolile neurochirurgicale pediatrice sunt foarte frecvente, dar sunt recunoscute foarte greu de părinții atenți. Crizele, sincopul, întârzierile de creștere, incapacitatea de a vorbi, incapacitatea de a merge, dezechilibrul, ticurile și unele boli de comportament stau la baza bolilor neurologice pediatrice.