BOLI INFECTIOASE

Bolile infecțioase sunt grupul de boli care prevalează cel mai mult atât în ​​țara noastră, cât și în întreaga lume și sunt cauzate de microorganisme (bacterii, viruși, paraziți).
Boli febrile (gripă, răceli, diaree, intoxicații alimentare, erizipele, febră tifoidă, bruceloză, hepatită virală, meningită, malarie), boli parazite precum viermi intestinali, osteomielită, infecții chirurgicale și astfel de boli particulare sunt analizate, diagnosticate și tratate în departamentul de boli infecțioase.
De asemenea, programele de medicamente de călătorie și de vaccinare pentru adulți, care au căpătat importanță recent, sunt diagnosticate și tratate în secția de boli infecțioase.

  • Unele dintre bolile infecțioase sunt enumerate mai jos:
    Streptococi hemolitici din grupa A; acestea sunt microorganisme bacteriene. Ele provoacă infecții faringiene (faringită) la persoanele care stau în interior împreună, în special în timpul iernii. Streptococii s-au răspândit printre oameni cu picăturile expirate în timp ce respiră.
  • Infecțiile parazitare apar atunci când sunt ingerate ouăle de helminți sau când larvele pătrund în corp prin pătrunderea în piele.
  • Diareea este o afecțiune caracterizată prin număr (mai mult de două ori sau de trei ori) și cantitate (mai mult de 200 g) de defecare zilnică peste limitele normale și scaunul apos. Poate fi cauzată de mai multe motive infecțioase sau neinfecțioase.
  • Febra tifoidă și febra paratiroidă, numită și febră enterică, sunt condiții aproape identice și singura diferență este microorganismul care provoacă boala. Boala se caracterizează prin confuzie, febră persistentă, dureri de cap și dureri abdominale și se răspândește prin alimente și apă contaminate; din când în când poate provoca focare în unele țări și este posibilă chiar moartea, dacă este lăsată netratată.

În timp ce infecții diferite sunt observate în diferite țări, multe boli infecțioase, inclusiv tuberculoză și hepatită virală, pot apărea în țările dezvoltate și necesită un diagnostic și tratament rapid. Mai mult, sunt disponibile servicii de consiliere, inclusiv medicamente de călătorie și vaccinare și alte metode de prevenire a bolilor infecțioase.

Sunt luate toate măsurile care includ infrastructura spitalului și principiile de funcționare pentru a evita una dintre cele mai importante și recente probleme la spitale, și anume infecțiile nosocomiale. Un comitet de control al infecțiilor este înființat în spitalul nostru pentru a servi pacienții într-un mediu igienic pe toată durata tratamentului. Dezinfecțiile aerului și ale suprafeței sunt efectuate cu cele mai moderne și mai sigure metode.